Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Język
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Zdrowa żywność
- Makaron bezglutenowy
- Makaron durum
- Makaron gryczany
- Makaron konjac
- Makaron orkiszowy
- Makaron pełnoziarnisty
- Makaron pszenny
- Makaron ryżowy
- Makaron semolinowy
- Makaron shirataki
- Makaron sojowy
- Makaron z ciecierzycy
- Makaron z groszku
- Makaron z soczewicy
- Makaron żytni
- Makaron razowy
- Pozostałe makarony
- Makaron kukurydziany
-
Kosmetyki naturalne
- chusteczki do twarzy, płatki kosmetyczne
- Naturalna esencja do twarzy
- Naturalna gąbka do twarzy
- Naturalna glinka do twarzy
- Naturalne hydrolaty
- Naturalne kosmetyki do makijażu
- Naturalny krem do twarzy
- Naturalny kwas hialuronowy
- Naturalna maska do twarzy
- Naturalna mgiełka do twarzy
- Naturalne mydło do twarzy
- Naturalne olejki do twarzy
- Naturalny peeling do twarzy
- Naturalna pianka do mycia twarzy
- Naturalny płyn micelarny
- Naturalne serum do twarzy
- Naturalny tonik do twarzy
- Naturalny żel do mycia twarzy
- Patyczki do uszu bambusowe
- Naturalny dezodorant
- Naturalny balsam do ciała
- Naturalny krem do opalania
- Naturalne masło do ciała
- Naturalne mleczko do ciała
- Naturalny mus do ciała
- Naturalne mydło do ciała
- Naturalny olejek do ciała
- Naturalny peeling do ciała
- Naturalna sól do kąpieli
- Naturalny żel pod prysznic
- Zestaw kosmetyków naturalnych
- PROMOCJE
- Naturalne suplementy
- Bio Nowości
-
Bio dom
- Blog
-

-
Zdrowa żywność
- Makaron bezglutenowy
- Makaron durum
- Makaron gryczany
- Makaron konjac
- Makaron orkiszowy
- Makaron pełnoziarnisty
- Makaron pszenny
- Makaron ryżowy
- Makaron semolinowy
- Makaron shirataki
- Makaron sojowy
- Makaron z ciecierzycy
- Makaron z groszku
- Makaron z soczewicy
- Makaron żytni
- Makaron razowy
- Pozostałe makarony
- Makaron kukurydziany
-
Kosmetyki naturalne
- chusteczki do twarzy, płatki kosmetyczne
- Naturalna esencja do twarzy
- Naturalna gąbka do twarzy
- Naturalna glinka do twarzy
- Naturalne hydrolaty
- Naturalne kosmetyki do makijażu
- Naturalny krem do twarzy
- Naturalny kwas hialuronowy
- Naturalna maska do twarzy
- Naturalna mgiełka do twarzy
- Naturalne mydło do twarzy
- Naturalne olejki do twarzy
- Naturalny peeling do twarzy
- Naturalna pianka do mycia twarzy
- Naturalny płyn micelarny
- Naturalne serum do twarzy
- Naturalny tonik do twarzy
- Naturalny żel do mycia twarzy
- Patyczki do uszu bambusowe
- Naturalny dezodorant
- Naturalny balsam do ciała
- Naturalny krem do opalania
- Naturalne masło do ciała
- Naturalne mleczko do ciała
- Naturalny mus do ciała
- Naturalne mydło do ciała
- Naturalny olejek do ciała
- Naturalny peeling do ciała
- Naturalna sól do kąpieli
- Naturalny żel pod prysznic
- Zestaw kosmetyków naturalnych
- PROMOCJE
- Naturalne suplementy
- Bio Nowości
-
Bio dom
- Blog
-
- Kategorie
-
HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA


Symbol:
5904730935845
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24h -78h | ||||||||||
Cena przesyłki |
13.99
|
||||||||||
Dostępność |
Brak towaru
|
||||||||||
Waga | 0.1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5904730935845 |
Zostaw telefon |
- Opis
- Parametry
- Opinie i oceny (0)
SKŁADNIKI
Zielona herbata bancha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban" i „cha." „Cha" w języku japońskim to herbata. Słowo „ban"(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe", „popularne" lub „codzienne." Natomiast „ban" zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno" i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.
ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Ilość herbaty: 3-4g na 250ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 C
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Zielona herbata bancha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban" i „cha." „Cha" w języku japońskim to herbata. Słowo „ban"(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe", „popularne" lub „codzienne." Natomiast „ban" zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno" i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.
ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Ilość herbaty: 3-4g na 250ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 C
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 6 |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Producent - nazwa i adres | MOYA EUROPE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, MIECZYSŁAWA KARŁOWICZA 9A, 02-501 WARSZAWA |
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH) | BEZ CUKRU (w składnikach) |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Ostatnio oglądane produkty
- Produkty podobne