• Kategorie
  • Szukaj
  • Keto chleb

KETO CHLEB 

Chleb ketogeniczny – czym jest?

Do najpowszechniejszych produktów codziennej diety, który zdecydowana większość ludzi posiada oraz spożywa należy chleb. Przez niektórych uważany nawet za jeden z najwspanialszych odkryć ludzkości. Istnieje wiele rodzajów chleba, które różnią się między innymi gatunkiem mąki z jakiej są zrobione. 

W ketogenicznej diecie spożywanie chleba jest niewskazane ze względu na zawarte w sobie zboża i ziarna, jak i na ilość zawartych węglowodanów, których jest w nim ok. 50%, a tłuszczu jest jedynie ok. 1%. Dla wielu ludzi zrezygnowanie z chleba, który odgrywał dość istotną rolę w ich poprzedniej diecie, może okazać się bardzo trudne, bądź wręcz niewykonalne. Na szczęście z myślą o tych z Państwa, którzy korzystają z ketogennej dietypowstał keto chleb. Chleb ketogenicznyróżni się od tego tradycyjnego tym, że posiada on o ponad połowę mniej węglowodanów. Ekologiczny sklep bioconieco.plma w swoim asortymencie zdrowe keto chleby, właśnie dla tych z Państwa, którzy nie chcą rezygnować ze wspaniałego smaku oraz aromatycznego zapachu, który wnosi do naszych posiłków chleb. Producentem naszych ekologicznych keto chlebówjest marka Smaakt.

Chleb ketogeniczny  - wartości odżywcze

Wartości odżywcze zawarte w chlebie są głównie zależne od mąki, z której się go wyrabia. Pełnoziarnisty chleb keto wyróżnia się wysoką zawartością białka i jest także doskonałym źródłem błonnika. Dostarcza on również do naszego organizmu wiele cennych minerałów takich jak:

Żelazo,
Selen,
Magnez,
Mangan,
Potas,
Fosfor,
Sód,
Wapń.

 

Nie można zapomnieć, że chleb ketogeniczny zawiera witaminy z grupy B (B1, B2) oraz witaminę E.

Ekologiczny keto chleb – co to znaczy?

Na ekologię ketogenicznego chlebaskłada się fakt, że jest on wyrabiany z mąki pochodzącej z certyfikowanych ekologicznych pól. Na takich polach nie są stosowane żadne sztuczne nawozy ani pestycydy. W dalszej produkcji chleba, ograniczone jest wykorzystywanie maszyn na rzecz pracy ręcznej. Więcej informacji o ekologicznych mąkach mogą Państwo  znaleźć w oddzielnej kategorii sklepu bioconieco.pl im poświęconej, na którą serdecznie Państwa zapraszamy. Wszystkie ekologiczne wypieki biorą się z oryginalnych przepisów, które łączą tradycję z nowoczesnością. Dużą zaletą organicznego keto pieczywajest również jego długotrwała świeżość, która jest uzyskana bez dodawania jakichkolwiek konserwantów. Dzięki zawartemu błonnikowi, bardzo pozytywnie wpływa na pracę jelit, a mianowicie oczyszcza je ze wszelkich toksyn oraz nieczystości, a także zapobiega zaparciom, hemoroidom i reguluje czas wypróżniania. Po spożyciu takiego zdrowego ketogenicznego chleba poczucie sytości będzie się długo utrzymywało w organizmie, co sprzyja we wzmaganiu z nadwagą.

Chlebowa ciekawostka

 

W krajach azjatyckich, aby otrzymać L-cysteinę, która jest dodawana do mąki żeby pieczywo było bardziej miękkie wykorzystuje się pióra kaczek oraz ludzkie włosy, które są pobierane z salonów fryzjerskich. Jest to bowiem tańszy sposób od pozyskiwania wspomnianej wcześniej L-cysteiny ze zbóż.

 

  • Producenci
  • Sklep zamknięty

Witamy Państwa

W związku ze sklep został sprzedany dla innego podmiotu gospodarczego, domena bioconieco.pl została wstrzymana. 

Dziękujemy za  3-letnią współpracę i zaufanie.


Pozdrawiamy
Zespół bioconieco.pl