• Kategorie
  • MIESZANKA DO PIECZENIA CHLEBA BEZGLUTENU BIO BAUCK HOF

Symbol: 4015637827421
14.69
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24h -78h
Cena przesyłki 7.99
Paczka w Ruchu (czas oczekiwania ok. 7 dni) 7.99
Paczka w Ruchu - LESS WASTE 10.99
Paczkomaty InPost (czas oczekiwania ok. 3-4 dni) 12.99
Paczkomat Inpost - LESS WASTE 14.99
Kurier Inpost (czas oczekiwania ok. 3-4 dni) 14.99
Kurier Inpost -LESS WASTE 15.99
Kurier (Pobranie) do 15 kg 16.99
Kurier DHL - lepsza jakość dowozu paczki (ok. 4 dni) 17.59
Kurier DPD 17.99
Kurier DHL - LESS WASTE 19.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.53 kg
EAN 4015637827421

Zamówienie telefoniczne: 511 175 959

Zostaw telefon

SKŁADNIKI
mąka owsiana pełnoziarnista (bezglutenowa)* 33,7%, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 6,7 g
Białko: 7,5 g
Sól: 1,9 g 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko zarobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki. Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką. Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut. Nagrzać piekarnik do 250 stopni C (górna i dolna grzałka), do żaroodpornej miski wlać 100 ml wrzącej wody, pozostawić na dole piekarnika i podpiec chleb przez 10 minut.  Następnie piec chleb w 220 stopni C przez 50 minut.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

<