
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
- Szukaj
-
Makaron z ciecierzycy
Makaron z ciecierzycy
Ciecierzyca to jedno ulubionych nasion amatorów wegańskich potraw. Potrawy z tego przysmaku polecają także eksperci żywieniowi ze względu na jego pozytywne działanie na ludzkie zdrowie. Makaron z ciecierzycy zaś jest żywnością zaliczaną do najmniej przetworzonych. To, co wyróżnia go także na tle innych makaronów to pyszny smak, który można dopasować do wielu dań.
Ciecierzyca – królowa grochu/ziaren
Makaron z ciecierzycyniegdyś można było znaleźć głównie w punktach ze zdrową żywnością, ale teraz coraz częściej pojawia się na półkach supermarketów. Ten produkt to jeden z najzdrowszych rodzajów makaronów na świecie.
Czy warto jednak stosować makaron z ciecierzycyjako zamiennik klasycznego makaronu pełnoziarnistego?
Na pewno przyniesie to korzyści dla tych, którzy muszą uważać na kaloryczność posiłków, gdyż borykają się z nadwagą. Obniża on bowiem poziom cholesterolu i ciśnienia w krwi. Z jego dobroci skorzystają też osoby cierpiące na celiakię – ciecierzyca bowiem jest całkowicie pozbawiona glutenu. Na dodatek wśród makaronów przoduje w ilości białka na 100g (ok. 8,86g), co jest niezwykle istotne dla sportowców, którym zależy na budowie masy mięśniowej.
Makaron z ciecierzycynie odbiega cenowo od większości makaronów na sklepowych półkach. Ma on jednak wyższą jakość i dostarcza większej ilości składników odżywczych, co jest argumentem, aby dodać go do swojej diety. Potrawy, które można zrobić z tego makaronu nadadzą się na rodzinny obiad, jak i spotkanie w gronie znajomych.
- Producenci
- Sklep zamknięty
Witamy Państwa
W związku ze sklep został sprzedany dla innego podmiotu gospodarczego, domena bioconieco.pl została wstrzymana.
Dziękujemy za 3-letnią współpracę i zaufanie.
Pozdrawiamy
Zespół bioconieco.pl