
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
- Szukaj
-
Makaron z soczewicy
Makaron z soczewicy
Podstawowym dodatkiem do polskich zup jest makaron. Jednak nie wszyscy mogą cieszyć się smakiem znanych „klusków”, szczególnie tych wytwarzanych z mąki pszennej. Jasny makaron często zawiera w sobie gluten, który może być bardzo szkodliwy dla osób z celiakią. Co stosować, gdy nie stosujemy dietę eliminacyjną, a bardzo kochamy smak makaronu? Można zastąpić go pożywnym i równie smacznym makaronem z soczewicy.
Smaczny i zdrowy – czyli czym dokładnie jest makaron z soczewicy
Makaron z soczewicyjest wręcz idealny dla ludzi, którzy chcą zachować doskonały smak potrawy takiej jak spaghetti czy nawet tradycyjny polski rosół. Zacznijmy jednak od walorów zdrowotnych.
Soczewica stała się popularna, gdy zaczęto poszukiwać wegańskich źródeł zamienników takich produktów jak makarony jajeczne. Jest ona także bogatym źródłem błonnika obniżającego poziom cholesterolu oraz zapobiega gwałtownym wzrostom poziomu cukru we krwi. Co więcej, zapobiega także zaburzeniom trawiennym. To nie wszystko. Ziarna soczewicy są bardzo mało kaloryczne, więc świetnie nadadzą się na posiłek dla osób chcących zgubić wagę.
Makaronrobiony z soczewicyto nie tylko zdrowie, ale też doskonały smak, polecany przez kucharzy z całego świata. Na wielu blogach kulinarnych pojawiają się kreatywne sposoby wykorzystania makaronu z soczewicy. Jednym z najpopularniejszym jest wegański makaron z soczewicy i sosem. Dla mięsożerców zaś poleca dodać do makaronu rybę. Taka potrawa to prawdziwa bomba witamin oraz drogocennych składników odżywczych.
- Producenci
- Sklep zamknięty
Witamy Państwa
W związku ze sklep został sprzedany dla innego podmiotu gospodarczego, domena bioconieco.pl została wstrzymana.
Dziękujemy za 3-letnią współpracę i zaufanie.
Pozdrawiamy
Zespół bioconieco.pl