Składniki na 6 babeczek:

  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 50g oleju kokosowego
  • 1 jajko
  • 180g naturalnego jogurtu
  • 1 brzoskwinia

Szacowany czas przygotowania: 25-30 minut

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój brzoskwinie na kawałeczki
  2. Wszystko oprócz brzoskwiń zblenduj
  3. Zalej papilotki do 40%
  4. Ułóż kawałki brzoskwiń (50%)
  5. Zalej papilotki do 70%
  6. Na wierzch ułóż resztę kawałków brzoskwini
  7. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni

Makro (jednej babeczki):

209kcal | B:4.15g| T:10.17g| W:24.86g

Autorka: poznanskazlotowa