
Bezglutenowe danie jednogarnkowe z makaronem Konjac
Składniki:
1 duża cebula
paczka szpinaku (świeży lub mrożony)
miseczka gotowanych grzybów sezonowych
puszka krojonych pomidorów z puszki
makaron Konjac Tagliatelle bioconieco.pl makaron Konjac Tagliatelle
1/4 kostki masła
przyprawy: sól, pieprz, opcjonalnie oregano, zioła prowansalskie, inne
Przygotowanie:
Cebulę obrać, posiekać i wrzucić do roztopinego w garnku masła. Do zeszklonej cebuli godajemy szpinak, następnie gotowane, pokrojone grzyby. Dusimy chwilę pod przykryciem. Następnie dodajemy pokrojone pomidory z puszki oraz przyprawy. Znów dusimy chwilę pod przykryciem. Równocześnie przygotowujemy makaron Konjac, który gotujemy przez 1 min w osolonej wodzie. Po odsączeniu dorzucamy makaron do przygotowywanego dania. I gotowe!
Danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu!
Więcej o makaronach Konjac znajduje się tutaj:
https://bioconieco.pl/blog/makaron-konjac
Smacznego!!!
Składniki:
1 duża cebula
paczka szpinaku (świeży lub mrożony)
miseczka gotowanych grzybów sezonowych
puszka krojonych pomidorów z puszki
makaron Konjac Tagliatelle bioconieco.pl makaron Konjac Tagliatelle
1/4 kostki masła
przyprawy: sól, pieprz, opcjonalnie oregano, zioła prowansalskie, inne
Przygotowanie:
Cebulę obrać, posiekać i wrzucić do roztopinego w garnku masła. Do zeszklonej cebuli godajemy szpinak, następnie gotowane, pokrojone grzyby. Dusimy chwilę pod przykryciem. Następnie dodajemy pokrojone pomidory z puszki oraz przyprawy. Znów dusimy chwilę pod przykryciem. Równocześnie przygotowujemy makaron Konjac, który gotujemy przez 1 min w osolonej wodzie. Po odsączeniu dorzucamy makaron do przygotowywanego dania. I gotowe!
Danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu!
Więcej o makaronach Konjac znajduje się tutaj:
https://bioconieco.pl/blog/makaron-konjac
Smacznego!!!