Składniki:

  • pół niedużej dyni
  • 4 jaja
  • 150g mąki migdałowej
  • 50g roztopionego oleju kokosowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 kopiate łyżki erytrytolu
  • aromat pomarańczowy

Szacowany czas przygotowania: 65-70 minut

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój dynię na kilka kawałków
  2. Piecz ją 190 stopniach przez około 20 minut
  3. Po ostudzeniu wybierz miąższ
  4. Białka ze szczyptą soli ubij na śmietanę
  5. Żółtka zmiksuj z erytrytolem i aromatem
  6. Do masy żółtkowej dołóż pulpę z dyni, olej kokosowy oraz mąkę z proszkiem do pieczenia
  7. Wszystko zmiskuj i dołóż pianę, delikatnie wymieszaj
  8. Ciasto przełóż do foremki (18cm średnicy) i piecz 40 minut w 180 stopniach

Makro (jednego kawałka z 8):

219kcal| B:7.83g| T:18.59g| W:9.2g

Autorka: keto__nowka