Żurawina – na samo zdrowie!

 Od dawna są znane lecznicze działania owoców żurawiny bogatych w witaminy m.in. A,

z grupy B, C, E, K a także składniki mineralne, np. żelazo, magnes, fosfor, sód, mangan,

potas, jod i wiele innych. Ta suszona dodana do codziennych potraw wspomaga organizm

niczym naturalny antybiotyk. Dzięki swoim antybakteryjnym właściwościom wspomaga

w leczeniu infekcji dróg moczowych, wrzodów i chorób nerek. Jej silne antyoksydanty

chronią organizm przed przedwczesnym starzeniem i zapobiegają nowotworom. Wspomaga

leczenie przeziębienia, anginy, reumatyzmu, stanów zapalnych w obrębie jamy ustnej, chorób serca.

 

 

Szybka sałatka śniadaniowa Bioconiecowa:

Składniki:

- Kawałek selera naciowego (np. 2, 3 pędy) (w 100g – 16 kcal)

-  Kawałek drobiowej piersi wędzonej (w 100g – 107 kcal) lub drobiowego udka

wędzonego (w 100g – 165 kcal)

-  Garść suszonej żurawiny (w 100g – 308 kcal)

Przygotowanie:

Seler naciowy i wędzonkę pokroić w kostkę, dodać żurawinę, do smaku można wymieszać

z łyżką naturalnego jogurtu lub oliwy. Mmmniaam – rewelacja :)

Pamiętaj: Spożywając żurawiny bakterie i grzyby z organizmu wygonimy!!!

Jeżeli chciałbyś wzbogacić swoją dietę o żurawinę uprawianą bez pestycydów i chemicznych nawozów, zapraszamy do zakupów pod linkiem:

https://bioconieco.pl/ZURAWINA-SLODZONA-CUKREM-TRZCINOWYM-BIO-400-g-BIO-PLANET-p992