
Żurawina – na samo zdrowie!
Od dawna są znane lecznicze działania owoców żurawiny bogatych w witaminy m.in. A,
z grupy B, C, E, K a także składniki mineralne, np. żelazo, magnes, fosfor, sód, mangan,
potas, jod i wiele innych. Ta suszona dodana do codziennych potraw wspomaga organizm
niczym naturalny antybiotyk. Dzięki swoim antybakteryjnym właściwościom wspomaga
w leczeniu infekcji dróg moczowych, wrzodów i chorób nerek. Jej silne antyoksydanty
chronią organizm przed przedwczesnym starzeniem i zapobiegają nowotworom. Wspomaga
leczenie przeziębienia, anginy, reumatyzmu, stanów zapalnych w obrębie jamy ustnej, chorób serca.
Szybka sałatka śniadaniowa Bioconiecowa:
Składniki:
- Kawałek selera naciowego (np. 2, 3 pędy) (w 100g – 16 kcal)
- Kawałek drobiowej piersi wędzonej (w 100g – 107 kcal) lub drobiowego udka
wędzonego (w 100g – 165 kcal)
- Garść suszonej żurawiny (w 100g – 308 kcal)
Przygotowanie:
Seler naciowy i wędzonkę pokroić w kostkę, dodać żurawinę, do smaku można wymieszać
z łyżką naturalnego jogurtu lub oliwy. Mmmniaam – rewelacja :)
Pamiętaj: Spożywając żurawiny bakterie i grzyby z organizmu wygonimy!!!
Jeżeli chciałbyś wzbogacić swoją dietę o żurawinę uprawianą bez pestycydów i chemicznych nawozów, zapraszamy do zakupów pod linkiem:
https://bioconieco.pl/ZURAWINA-SLODZONA-CUKREM-TRZCINOWYM-BIO-400-g-BIO-PLANET-p992