
Składniki na 2 porcje:
- Ugotowany na pół twardo kalafior(200g)
- 3 Jajka (168g)
- Mąka dyniowa (30g)
- Keto panierka (100g)
- Smalec (50g)
- Łopatka(100g)
- Śmietana 30%(240g)
Szacowany czas przygotowania: 20-30 minut
Sposób przygotowania:
- Zmiksuj kalafior
- Dodaj 3 jajka, sól i pieprz
- Wmieszaj jajka łyżką
- Dodaj mąkę dyniową
- Dokładnie wszystko wymieszaj
- Rozgrzej na patelni smalec
- Przygotuj keto panierkę w głębokim talerzu
- Obtocz kotlety i smaż z obu stron
- Smaż łopatkę
- Dodaj cebulę
- Dodaj majeranek
- Polej śmietaną i smaż
Makro jednej porcji:
1074kcal| B:54.75 g| T:85.25 g| W:14 g