Składniki na 2 porcje:

  • Ugotowany na pół twardo kalafior(200g)
  • 3 Jajka (168g)
  • Mąka dyniowa (30g)
  • Keto panierka (100g)
  • Smalec (50g)
  • Łopatka(100g)
  • Śmietana 30%(240g)

Szacowany czas przygotowania: 20-30 minut

Sposób przygotowania:

  1. Zmiksuj kalafior
  2. Dodaj 3 jajka, sól i pieprz
  3. Wmieszaj jajka łyżką
  4. Dodaj mąkę dyniową
  5. Dokładnie wszystko wymieszaj
  6. Rozgrzej na patelni smalec
  7. Przygotuj keto panierkę w głębokim talerzu
  8. Obtocz kotlety i smaż z obu stron
  9. Smaż łopatkę
  10. Dodaj cebulę
  11. Dodaj majeranek
  12. Polej śmietaną i smaż

Makro jednej porcji:

1074kcal| B:54.75 g| T:85.25 g| W:14 g