Składniki:

  • 200g majonezu
  • 6 jajek
  • 6 ząbków czosnku
  • 90g mielonego siemiemia lnianego
  • kopiata łyżeczka gumy ksantanowej
  • 2 duże szczypty soli
  • łyżeczka mielonego kminku
  • 2 łyżeczki nasion babki płesznik
  • łyżeczki łuskanych nasion konopii
  • 2 łyżeczki nasion chia
  • garść pestek dyni

Szacowany czas przygotowania: 45-50 minut

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki oprócz pestek dyni miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego budyniu
  2. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem, ja użyłam dwóch kokilek i upiekłam dwa okrągłe chlebki
  3. Wierzch posypujemy pestkami dyni, pieczemy około 40min w 180st

Makro:

2586kcal| B:79.51g| T:238.02g| W:30.94g

Autorka: keto__nowka