
Składniki:
- 200g majonezu
- 6 jajek
- 6 ząbków czosnku
- 90g mielonego siemiemia lnianego
- kopiata łyżeczka gumy ksantanowej
- 2 duże szczypty soli
- łyżeczka mielonego kminku
- 2 łyżeczki nasion babki płesznik
- łyżeczki łuskanych nasion konopii
- 2 łyżeczki nasion chia
- garść pestek dyni
Szacowany czas przygotowania: 45-50 minut
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki oprócz pestek dyni miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego budyniu
- Przekładamy do foremki wyłożonej papierem, ja użyłam dwóch kokilek i upiekłam dwa okrągłe chlebki
- Wierzch posypujemy pestkami dyni, pieczemy około 40min w 180st
Makro:
2586kcal| B:79.51g| T:238.02g| W:30.94g