Składniki :

  • Masło klarowane(30g)
  • Mięso mielone z łopatki wieprzowej i wołowiny(500g)
  • Jajka(120g)
  • Marchew(45g)
  • Kalafior(400g)
  • Cebula(100g)
  • Mąka kokosowa(24g)
  • Śmietana 30%(240g)

Szacowany czas przygotowania: 40-45 minut

Sposób przygotowania:

  1. Zmiksuj kalafior, cebulę oraz marchew
  2. Do miksu dodaj masło klarowane
  3. Wymieszaj mięso z jajkami oraz przyprawami
  4. Dodaj przygotowany miks
  5. Dodaj sól i wymieszaj
  6. Ufromuj pieczeń oraz kotlety z pozostałości
  7. Piecz pieczeń przez godzinę w temp 200 stopni
  8. Sos:
    1. Patelnie po kotletach zalej śmietaną
    2. Dodaj mąkę i mieszaj


Makro (bez sosu):

1539kcal| B:120.4 g| T:107.5 g| W: 32.2 g