
Składniki :
- Masło klarowane(30g)
- Mięso mielone z łopatki wieprzowej i wołowiny(500g)
- Jajka(120g)
- Marchew(45g)
- Kalafior(400g)
- Cebula(100g)
- Mąka kokosowa(24g)
- Śmietana 30%(240g)
Szacowany czas przygotowania: 40-45 minut
Sposób przygotowania:
- Zmiksuj kalafior, cebulę oraz marchew
- Do miksu dodaj masło klarowane
- Wymieszaj mięso z jajkami oraz przyprawami
- Dodaj przygotowany miks
- Dodaj sól i wymieszaj
- Ufromuj pieczeń oraz kotlety z pozostałości
- Piecz pieczeń przez godzinę w temp 200 stopni
- Sos:
- Patelnie po kotletach zalej śmietaną
- Dodaj mąkę i mieszaj
Makro (bez sosu):
1539kcal| B:120.4 g| T:107.5 g| W: 32.2 g