Składniki :

  • Pierś z kurczaka(400g)
  • Kalafior(400g)
  • Serek mascarpone (100g)
  • Śmietana 30%(100g)
  • Masło klarowane(50g)
  • Mąka migdałowa(50g)

Szacowany czas przygotowania: 30-35 minut

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój pierś z kurczaka na kostki
  2. Dodaj przyprawy i wymieszaj
  3. Smaż przyprawione mięso na maśle klarowanym
  4. Do garnka dodaj śmietanę oraz serek mascarpone i dokładnie wymieszaj
  5. Pokrój kalafior
  6. Dodaj kalafior do mięsa i posól
  7. Dodaj zawartość patelni do garnka ze śmietaną i serkiem
  8. Smaż i mieszaj
  9. Podaj w głębokim naczyniu

Makro:

2066 kcal| B:113.4 g| T:162.3 g| W: 37.7 g