Składniki:

  • Wątróbka (300g)
  • Czerwona cebula (100g)
  • Śmietana 30% (120g)
  • Masło klarowane (240g)
  • Mąka lniana (60g)

Szacowany czas przygotowania: 15-20 minut

Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę namocz w mleku na dwie godziny
  2. Cebule pokrój w kostkę
  3. Obtocz wątróbkę w mące lnianej
  4. Rozgrzej patelnie z masłem klarowanym
  5. Smaż na patelni wątróbkę wraz z cebulą i śmietaną
  6. Obracaj wątróbkę, aby usmażyła się równomiernie z obustron
  7. Duś przez 5 minut
  8. Dopraw pieprzem
  9. Podaj w naczyniu

Makro:

1406 kcal| B:73.2 g| T:117.9 g| W:12.8 g