Składniki na 2 porcje:

  • Żeberka (500g)
  • Biała kapusta (1000g)
  • Marchew (45g)
  • Cebula (100g)
  • Czosnek (10g)
  • Oliwa z oliwek (100g)
  • Bulion warzywny(1L)

Szacowany czas przygotowania: 100-110 minut

Sposób przygotowania:

  1. Poszatkuj kapustę
  2. Przypraw żeberka majerankiem, papryką, solą i pieprzem
  3. Smaż żeberka na rozgrzanej patelni
  4. Zmiksuj pokrojoną marchew i cebule, oraz czosnek w thermomixie na obrotach 1
  5. Duś zawartość thermomixa przez 5 minut na obrotach 1
  6. Dodaj kapustę, bulion i przyprawy do thermomixa
  7. Ustaw żeberka w przystawce Varona
  8. Dusimy 90 minut na obrotach 1
  9. Podajemy na talerzu

Makro jednej porcji:

1350 kcal | B:56 g| T:106.5 g| W: 46 g