
Składniki na 2 porcje:
- Żeberka (500g)
- Biała kapusta (1000g)
- Marchew (45g)
- Cebula (100g)
- Czosnek (10g)
- Oliwa z oliwek (100g)
- Bulion warzywny(1L)
Szacowany czas przygotowania: 100-110 minut
Sposób przygotowania:
- Poszatkuj kapustę
- Przypraw żeberka majerankiem, papryką, solą i pieprzem
- Smaż żeberka na rozgrzanej patelni
- Zmiksuj pokrojoną marchew i cebule, oraz czosnek w thermomixie na obrotach 1
- Duś zawartość thermomixa przez 5 minut na obrotach 1
- Dodaj kapustę, bulion i przyprawy do thermomixa
- Ustaw żeberka w przystawce Varona
- Dusimy 90 minut na obrotach 1
- Podajemy na talerzu
Makro jednej porcji:
1350 kcal | B:56 g| T:106.5 g| W: 46 g