
Składniki :
- Marchew(45g)
- Pietruszka korzeń(30g)
- Seler korzeniowy(30g)
- Cebula(80g)
- Czosnek(10g)
- Ser pleśniowy(150g)
- Oliwa z oliwek(30g)
- Śmietana 30%(100g)
- Bulion(1L)
- Kalafior(100g)
- *opcjonalnie kości wędzone
Szacowany czas przygotowania: 45-55 minut
Sposób przygotowania:
- Zblenduj cebulę i oliwę z oliwek
- Gotuj przez 4 minuty w temperaturze 120 stopni
- Dodaj bulion
- Gotuj przez 5 minuty w temperaturze 100 stopni
- Przygotuj kości wędzone w garnku z wodą i przypraw
- Dodaj pocięte warzywa i gotuj 10 minut w temperaturze 100 stopni
- Dodaj ser pleśniowy i gotuj przez minutę stopniowo zwiększając obroty
- Dodaj przygotowany miks do przyprawionych i gotujących się kości
- Dodaj kalafior i śmietanę
- Opcjonalnie dodaj szczypiorek przed podaniem
Makro:
1186 kcal| B:47.4 g| T:95.9 g| W: 41.8 g