Składniki :

  • Marchew(45g)
  • Pietruszka korzeń(30g)
  • Seler korzeniowy(30g)
  • Cebula(80g)
  • Czosnek(10g)
  • Ser pleśniowy(150g)
  • Oliwa z oliwek(30g)
  • Śmietana 30%(100g)
  • Bulion(1L)
  • Kalafior(100g)
  • *opcjonalnie kości wędzone

Szacowany czas przygotowania: 45-55 minut

Sposób przygotowania:

  1. Zblenduj cebulę i oliwę z oliwek
  2. Gotuj przez 4 minuty w temperaturze 120 stopni
  3. Dodaj bulion
  4. Gotuj przez 5 minuty w temperaturze 100 stopni
  5. Przygotuj kości wędzone w garnku z wodą i przypraw
  6. Dodaj pocięte warzywa i gotuj 10 minut w temperaturze 100 stopni
  7. Dodaj ser pleśniowy i gotuj przez minutę stopniowo zwiększając obroty
  8. Dodaj przygotowany miks do przyprawionych i gotujących się kości
  9. Dodaj kalafior i śmietanę
  10. Opcjonalnie dodaj szczypiorek przed podaniem

Makro:

1186 kcal| B:47.4 g| T:95.9 g| W: 41.8 g