Składniki :

  • Bulion(1L)
  • Śmietana 30%(150g)
  • Serek topiony kremowy 60%(50g)
  • Marchew(45g)
  • Seler naciowy(80g)
  • Por(50g)
  • Oliwa z oliwek(105g)
  • Cebula(80g)
  • Czosnek(10g)

Szacowany czas przygotowania: 60-65 minut

Sposób przygotowania:

  1. Dodaj pocięte warzywa do Varomy
  2. Duś w thermomixie na obrotach 1 przez 14 minut
  3. Przygotuj bulion
  4. Zmiksuj cebulę
  5. Do cebuli dodaj oliwę z oliwek
  6. Dodaj śmietanę i czarny pieprz mielony oraz bulion
  7. Miksuj stopniowo zwiększając do 9
  8. Dodaj ugotowane na parze warzywa
  9. Gotuj w temperaturze 100 stopni na obrotach 2
  10. Podaj w głębokim naczyniu

Makro:

1605 kcal| B:12,4g| T:157.8g| W: 34.9g