Składniki:

  • 2 jajka
  • 70 ml śmietanki 36%
  • garść tartej mozzarelli
  • pomidor
  • mała cebula
  • kopiata łyżka masła Ghee
  • koperek

Szacowany czas przygotowania: 15-20 minut

Sposób przygotowania:

  1. Kurki i cebulę podsmaż na maśle Ghee około 10min
  2. Dorzuć pokrojonego pomidora i dolej 40 ml śmietanki
  3. Dopraw solą i pieprzem
  4. Duś do momentu aż farsz zgęstnieje
  5. 2 jajka rozbełtaj z 30ml śmietanki
  6. Dorzuć mozzarellę
  7. Podsmażyłam omleta
  8. Włóż go na 3min do piekarnika 190st
  9. Na wierzch wyłóż masę kurkową
  10. Piecz jeszcze 10-12min.

Makro:

610kcal| B:22.55g| T:52.22g| W:13.82g

Autorka: keto__nowka