
Składniki:
- 2 jajka
- 70 ml śmietanki 36%
- garść tartej mozzarelli
- pomidor
- mała cebula
- kopiata łyżka masła Ghee
- koperek
Szacowany czas przygotowania: 15-20 minut
Sposób przygotowania:
- Kurki i cebulę podsmaż na maśle Ghee około 10min
- Dorzuć pokrojonego pomidora i dolej 40 ml śmietanki
- Dopraw solą i pieprzem
- Duś do momentu aż farsz zgęstnieje
- 2 jajka rozbełtaj z 30ml śmietanki
- Dorzuć mozzarellę
- Podsmażyłam omleta
- Włóż go na 3min do piekarnika 190st
- Na wierzch wyłóż masę kurkową
- Piecz jeszcze 10-12min.
Makro:
610kcal| B:22.55g| T:52.22g| W:13.82g