
Składniki:
- 30g cebuli
- 5g czosnku
- 200g mleczka kokosowego
- 10g zielonej herbaty matcha
- 5g curry
- 10g sosu rybnego
- 10g erytrolu
- 200g krewetek
- 50g dorsza
- 200g wody
- Sól
- Pieprz
- Bulion- jeśli nie masz swojego bulionu to polecam dodać sos sojowy.
Szacowany czas przygotowania: 15-20 minut
Sposób przygotowania:
- Cebule i czosnek podsmażamy na patelni
- Dodajemy sól, pieprz, erytrol i curry aby wydobyć smak.
- Gotujemy wodę z mleczkiem kokosowym.
- Gdy mikstura się zagotuje dodajemy zeszklony czosnek i cebule oraz wrzucamy dorsza.
- Krewetki również można wrzucić, ale ja podgrzałam je na patelni żeby później nabić na patyk dla ozdoby
- Na koniec gotowania dodajemy sos rybny i zieloną herbatę matcha
Makro:
905kcal| B:51.6g| T:75,3g| W:15.6g