Składniki:

  • 30g cebuli
  • 5g czosnku
  • 200g mleczka kokosowego
  • 10g zielonej herbaty matcha
  • 5g curry
  • 10g sosu rybnego
  • 10g erytrolu
  • 200g krewetek
  • 50g dorsza
  • 200g wody
  • Sól
  • Pieprz
  • Bulion- jeśli nie masz swojego bulionu to polecam dodać sos sojowy.

Szacowany czas przygotowania: 15-20 minut

Sposób przygotowania:

  1. Cebule i czosnek podsmażamy na patelni
  2. Dodajemy sól, pieprz, erytrol i curry aby wydobyć smak.
  3. Gotujemy wodę z mleczkiem kokosowym.
  4. Gdy mikstura się zagotuje dodajemy zeszklony czosnek i cebule oraz wrzucamy dorsza.
    • Krewetki również można wrzucić, ale ja podgrzałam je na patelni żeby później nabić na patyk dla ozdoby
  5. Na koniec gotowania dodajemy sos rybny i zieloną herbatę matcha

Makro:

905kcal| B:51.6g| T:75,3g| W:15.6g

Autorka: ola_antczak