
Składniki :
- Oliwki czarne(45g)
- Szynka(500g)
- Oliwa z oliwek(120g)
- Jajka(56g)
- Mleko kokosowe(345g)
- Miód pszczeli(50g)
- Drożdże świeże(20g)
- Mieszanka niskowęglowodanowa
Szacowany czas przygotowania: 90-125 minut
Sposób przygotowania:
- Piecz mięso w temperaturze 200 stopni Celcjusza przez 1-1.5 godziny
- Do blendera dodajemy wodę i miód
- Po wymieszaniu wody z miodem dodajemy drożdże
- Dodajemy mieszanke niskowęglowodanową
- Dodajemy jajko
- Dodajemy oliwe z oliwek i miskujemyprzez 3 minuty
- Dodajemy wodę w celu zmiany konsystencji
- Po wyciągnięciu z blendera ręcznie mieszamy masę
- Przekładamy do foremki
- Przykrywamy masę chlebową i zostawiamy na chwilę, aż podrośnie
- Smarujemy żółtkiem za pomocą pędzelka
- Chlebek pieczemy w 180 stopniach Celcjusza przez około 60 minut
- Po wyciągnięciu mięsa kroimy je na plasterki
- Do soku z mięsa dodajemy mleko kokosowe i mieszamy
- Polewamy mięso sosem
- Podajemy na talerzu
Makro:
1910 kcal| B:96.2g| T:146.7g| W: 49.5g