Składniki :

  • Oliwki czarne(45g)
  • Szynka(500g)
  • Oliwa z oliwek(120g)
  • Jajka(56g)
  • Mleko kokosowe(345g)
  • Miód pszczeli(50g)
  • Drożdże świeże(20g)
  • Mieszanka niskowęglowodanowa

Szacowany czas przygotowania: 90-125 minut

Sposób przygotowania:

  1. Piecz mięso w temperaturze 200 stopni Celcjusza przez 1-1.5 godziny
  2. Do blendera dodajemy wodę i miód
  3. Po wymieszaniu wody z miodem dodajemy drożdże
  4. Dodajemy mieszanke niskowęglowodanową
  5. Dodajemy jajko
  6. Dodajemy oliwe z oliwek i miskujemyprzez 3 minuty
  7. Dodajemy wodę w celu zmiany konsystencji
  8. Po wyciągnięciu z blendera ręcznie mieszamy masę
  9. Przekładamy do foremki
  10. Przykrywamy masę chlebową i zostawiamy na chwilę, aż podrośnie
  11. Smarujemy żółtkiem za pomocą pędzelka
  12. Chlebek pieczemy w 180 stopniach Celcjusza przez około 60 minut
  13. Po wyciągnięciu mięsa kroimy je na plasterki
  14. Do soku z mięsa dodajemy mleko kokosowe i mieszamy
  15. Polewamy mięso sosem
  16. Podajemy na talerzu

Makro:

1910 kcal| B:96.2g| T:146.7g| W: 49.5g