
Składniki:
- 4 litry bulionu
- 3 marchewki
- cebula
- 3 gałązki selera naciowego
- mała sałata pekińska
- papryczka chilli
- łyżka masła ghee
- odrobina oleju
- 2 podwójne filety z kurczaka
- krem kokosowy
- 3 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- pieprz, sól, chilli
Szacowany czas przygotowania: 25-30 minut
Sposób przygotowania:
- Marchewkę kroimy w julienne - drobniutkie paseczk cebulę w pióra, selera w drobą kostkę, papryczkę w drobne plasterki oraz pekińską na mniejsze kawałki
- Marchewkę wrzucamy do gotującego bulionu
- Na rozgrzanym maśle szybko przesmażamy resztę warzyw i również dorzucamy do bulionu.
- Wlewamy krem kokosowy, sok z limonki, sos sojowy i doprawiamy
- Filety kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na oleju
- Dodajemy pokrojone filety do zupy
Makro:
768 kcal| B:56.51g| T:30;2g| W:50.2g