Składniki:

  • 4 litry bulionu
  • 3 marchewki
  • cebula
  • 3 gałązki selera naciowego
  • mała sałata pekińska
  • papryczka chilli
  • łyżka masła ghee
  • odrobina oleju
  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • krem kokosowy
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • pieprz, sól, chilli

Szacowany czas przygotowania: 25-30 minut

Sposób przygotowania:

  1. Marchewkę kroimy w julienne - drobniutkie paseczk cebulę w pióra, selera w drobą kostkę, papryczkę w drobne plasterki oraz pekińską na mniejsze kawałki
  2. Marchewkę wrzucamy do gotującego bulionu
  3. Na rozgrzanym maśle szybko przesmażamy resztę warzyw i również dorzucamy do bulionu.
  4. Wlewamy krem kokosowy, sok z limonki, sos sojowy i doprawiamy
  5. Filety kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na oleju
  6. Dodajemy pokrojone filety do zupy

Makro:

768 kcal| B:56.51g| T:30;2g| W:50.2g

Autorka: keto__nowka