Składniki:

  • 350 ml mleka migdałowego
  • 2 waniliowe budynie bez cukru
  • 3 łyżki erytrytolu
  • łyżka masła Ghee
  • 1kg śliwek
  • 2 szczypty kardamomu
  • 2 szczypty cynamonu

Składniki na kruszonkę:

  • 70g mąki migdałowej
  • 50g mąki kokosowej
  • 30g wiórków kokosowych
  • 20g erytrytolu
  • 1 jajko
  • 100g roztopionego masła
  • skórka i sok z cytryny

Szacowany czas przygotowania: 20-25 minut

Sposób przygotowania:

  1. Suche składniki na kruszonkę wsyp do miski
  2. Dodaj jajko, masło i sok wymieszaj łyżką
  3. Budyń zrób zgodnie z przepisem, tylko użyj mniej mleka. Dosłodź dwiema łyżkami erytrytolu.
  4. Śliwki przekroiłam na połówki i podsmażyłam na maśle Ghee z dodatkiem kardamonu i cynamonu
  5. Na koniec zasyp je ostatnią łyżką erytrytolu.
  6. Budyń rozłoż na dno 5 kokilek, na to śliwki i powstały sos, a na wierzch kruszonka
  7. Wstaw do pieca 180st na około 15min - do zarumienienia kruszonki.

Makro (na 100g):

119 kcal| B:2.3g| T:8.2g| W:11.4g

Autorka: keto__nowka