Składniki na dużą porcję:

  • 5 gałązek selera naciowego
  • por
  • 6 ząbków czosnku
  • 150g dyni
  • 1kg mięsa mielonego
  • kopiata łyżka masła ghee
  • 1400ml passaty pomidorowej
  • sól, pieprz
  • sok z limonki
  • łyżeczka erytrytolu
  • papryka słodka i wędzona
  • bazylia i oregano

Szacowany czas przygotowania: 10-15 minut

Sposób przygotowania:

  1. Seler, czosnek oraz porę pokrój drobno
  2. Zetrzyj dynię na grubych oczkach
  3. Wszystko podsmaż na maśle ghee
  4. Warzywa zalej passatą
  5. Podsmaż mięso i dodaj do sosu
  6. Wszystko duś około 15 min
  7. Przypraw
  8. Podaj z wybranym makaronem

Makro (bez makaronu) 1 z 4 porcji:

657kcal| B:55.44g| T:37.63g| W:26.91g

Autorka: keto__nowka