Składniki:

  • 100g włoskiego makaronu
  • 500g mięsa mielonego z łopatki
  • 500g przecieru pomidorowego
  • 2 cebule (szalotki)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 papryki
  • sól, pieprz (dla smaku)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka przyprawy italian

Szacowany czas przygotowania: 25-30 minut

Sposób przygotowania:

  1. Cebule i czosnek obrać, pokroić i podsmażyc na oleju
  2. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę
  3. Po chwili dodać mięso mielone
  4. Wszystko razem smażyć, aż mięso straci różowy kolor
  5. Dodać przecier pomidorowy
  6. Całość podsmazyć na niskiej mocy palnika przez około 20 minut
  7. Przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą

Makro jednej porcji (100g):

122kcal| B:8g| T:6g| W:8.8g

Autorka: poznanskazlotowa