
Składniki:
- 100g włoskiego makaronu
- 500g mięsa mielonego z łopatki
- 500g przecieru pomidorowego
- 2 cebule (szalotki)
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 papryki
- sól, pieprz (dla smaku)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka przyprawy italian
Szacowany czas przygotowania: 25-30 minut
Sposób przygotowania:
- Cebule i czosnek obrać, pokroić i podsmażyc na oleju
- Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę
- Po chwili dodać mięso mielone
- Wszystko razem smażyć, aż mięso straci różowy kolor
- Dodać przecier pomidorowy
- Całość podsmazyć na niskiej mocy palnika przez około 20 minut
- Przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą
Makro jednej porcji (100g):
122kcal| B:8g| T:6g| W:8.8g