
Składniki:
- Cukinia (240g)
- Marchew (90g)
- Cebula (100g)
- Mascarpone (48g)
- Śmietana 30% (50g)
- Oliwa z oliwek (40g)
Szacowany czas przygotowania: 25-30 minut
Sposób przygotowania:
- Do termomixu dodaj:
- 4 łyżeczki oliwy z oliwek
- Pokrojoną cebulę i marchewkę
- Posiekaj w termomixie
- Dodaj pokrojoną cukinię
- Dodaj 0.75 l bulionu warzywnego
- Gotuj w temperaturze 100 stopni na obrotach 1 przez 20 minut
- Dodaj 4 łyżki mascarpone
- Dodaj 50 g śmietany 30%
- Dodaj szczyptę soli i pieprzu
- Ustaw thermomix na 1 minutę na obroty 4-8
- Podaj w naczyniu
Makro:
875 kcal| B:9.9 g| T:78.2 g| W:34.2 g