Składniki:

  • Cukinia (240g)
  • Marchew (90g)
  • Cebula (100g)
  • Mascarpone (48g)
  • Śmietana 30% (50g)
  • Oliwa z oliwek (40g)

Szacowany czas przygotowania: 25-30 minut

Sposób przygotowania:

  1. Do termomixu dodaj:
    • 4 łyżeczki oliwy z oliwek
    • Pokrojoną cebulę i marchewkę
  2. Posiekaj w termomixie
  3. Dodaj pokrojoną cukinię
  4. Dodaj 0.75 l bulionu warzywnego
  5. Gotuj w temperaturze 100 stopni na obrotach 1 przez 20 minut
  6. Dodaj 4 łyżki mascarpone
  7. Dodaj 50 g śmietany 30%
  8. Dodaj szczyptę soli i pieprzu
  9. Ustaw thermomix na 1 minutę na obroty 4-8
  10. Podaj w naczyniu

Makro:

875 kcal| B:9.9 g| T:78.2 g| W:34.2 g