Składniki: na 4 porcje

  • Wołowina (150g)
  • Żeberka (500g)
  • Marchew (90g)
  • Cebula (100g)
  • Czosnek (10g)
  • Pieczarki(60g)
  • Pomidory bez skórki (400g)
  • Kalafior (400g)
  • Papryka (460g)
  • Awokado (140g)
  • Masło klarowane (30g)
  • Bulion warzywny(1L)
  • Śmietana 36% (100g)

Szacowany czas przygotowania: 90 - 100 minut

Sposób przygotowania:

  1. W thermomixie miksujemy
    • Cebulę
    • 2 ząbki czosnku
  2. (Opcjonalnie) Dodajemy łyżeczkę papryki ostrej i dwie łyżeczki papryki słodkiej
  3. Dodajemy suszony majeranek
  4. Dodajemy 2 łyżeczki masła klarowanego
  5. Zakładamy pokrywę i miksujemy na obrotach 1
  6. Dusimy bez założonej miarki
  7. Dodajemy pokrojoną marchew
  8. Znowu dusimy bez miarki
  9. Dodajemy pokrojoną wołowinę i żeberka
  10. Dodajemy 30 g koncentratu pomidorowego i ponownie dusimy
  11. Dodajemy pomidory z puszki
  12. Dodajemy przygotowany bulion
  13. Dodajemy pół łyżeczki pieprzu mielonego
  14. Gotujemy 35 minut
  15. Dodajemy pokrojone pieczarki
  16. Gotujemy 10 minut
  17. Wyjmujemy żeberka i obieramy je z kości
  18. Dodajemy awokado
  19. Dodajemy pokrojonego kalafiora
  20. Dodajemy pokrojoną paprykę/li>
  21. Gotujemy chwilę na obrotach 1
  22. Po przelaniu zupy do naczynia dodajemy śmietanę 36%

Makro jednej porcji:

720.75 kcal| B:37.18g| T:52.4g| W:26.68 g